WELKOM BIJ HIFI LIMBURG

 

WIJ BIEDEN ADVIES, DEMONSTREREN, PLAATSEN EN INSTALLEREN
VAN  GESELECTEERDE KWALITATIEVE AUDIO- EN TV APPARATUUR.

 

ONZE AANBIEDINGEN...

In onze winkel staan nog veel meer aanbiedingen.

  

Druk bezochte upgrade workshop

Zaterdag 1 februari j.l. hadden we samen met Akiko Audio een upgrade workshop georganiseerd. Er waren 10 zitplaatsen en deze waren tot de laatste stoel bezet.

Tijdens de workshop wilden we de aanwezigen overtuigen dat voor een beter geluid je niet altijd direct ween nieuwe bron, versterker of hele set hoeft aan te schaffen. Ons advies die dag was probeer eerst je huidige set meer in balans te brengen en eventuele zwakke schakels eruit te halen.

We starten om 13.00 uur met uitleg over onze ketenaanpak methode. De ketenaanpak methode betekend in het kort dat een goede hifiset begint bij de meterkast (stroom) tot aan het luisterend oor (akoestiek). Zit in deze keten een zwakke schakel of de set niet in balans krijg je een slecht resultaat of minimaal een set die te weinig laat horen. Onze ketenaanpak houd ook in dat een hifiset uit een bepaalde prijsklassen niet altijd gebaat is bij een peperdure kabelset. Ook hier geldt dat de kabels geen zwakke schakel moeten zijn maar ook niet ‘over the top’ gaat qua investering. Passend bij je set is het uitgangspunt! Indien je meer informatie wilt over onze ketenaanpak mail naar   en stel je vraag.

Als eerste lieten we horen welke invloed een luidsprekerkabel kan hebben op een set.  De begonnen met de luidsprekerkabel (Chord Carnival) en eindigden met een luidsprekerkabel (Chord Signature) die paste bij de gebruikte set. De aanwezigen hoorde duidelijk dat de passende kabel meer detail liet horen en er sprake was van meer fundament en muzikaliteit.

Als tweede kwamen de interlinks tussen streamer en versterker aan de beurt.  De  interlink Chord Crimson Vee 3 werd vergeleken met de Chord Signature interlink. Het verschil was groot en de aanwezigen beaamden allen dat de Signature interlink veel beter matched met de set en een paar klassen beter speelde dan de Crimson Vee.

Als derde kwam de ethernetkabel Chord Indigo aan de beurt. Dit vond iedereen spannend omdat een cat 5e ethernetkabel enkel nullen en enen transporteert en er geen invloed mogelijk is op de klank, toch? Kortom spannend omdat de aanwezigen sceptisch maar benieuwd waren. Ze werden niet teleurgsteld! Het verschil tussen een standaard cat5e ethernetkabel en een hoogwaardige kabel was overduidelijk. De conclusie was dat een ethernetkabel dezelfde klankverbetering (meer detail, meer diepte, meer autoriteit, meer podium en meer muzikaliteit) geeft dan een interlink. De verbazing ston dop vele gezichten te lezen. Ons advies is dan ook dat je de standaard ethernetkabels het beste kunt vervangen door een betere versie zoals de Chord C-stream.

Nadat iedereen was bekomen van de schrik gingen we verder met het demonstreren  van de losse voedingen van Naim. Dit merk heeft als mogelijkheid de (voor)versterker en/of bron extra te voeden met een separate voeding (Hi-cap en XPS). Je krijgt door deze upgrade een mooier en strakker geluidsbeeld. Je versterker of bron gaat door het toevoegen van een voeding een klasse beter spelen. Ook deze upgrade werd door iedereen als zeer zinvol beschouwd.

Na een korte pauze was het de beurt aan Akiko Audio. Zij demonstreerde het gebruik van hoogwaardige afgeschermde Akiko stroomkabels en stekkerblokken Vibex in vergelijk met de standaard stroomkabels. Het verschil was behoorlijk en de aanwezigen waren overtuigd: bij een goede set behoort een goede stroomkabel! Geen discussie mogelijk.

Als laatste demonstreerde Akiko Audio hun tuning sticks. De sticks bevatten en geheim mengsel van mineralen en  kwarts. Indien je de sticks bij de interlinks, luidsprekerkabels en stekkerblokken plaatst geeft dat een stevige verbetering van je geluid. De muziek komt los en er komt energie vrij. Niemand van de aanwezigen twijfelt nu nog aan de werking van de tuningsticks want de verbetering was duidelijk hoorbaar.

De 10 aanwezigen waren zeer te spreken over de workshop en men sprak hun waardering dan ook uit naar ons. Tijdens het naborrelen werden ervaring uitgewisseld en de middag afgesloten. De aanwezigen gingen zeer tevreden naar huis met veel inspiratie voor hun upgrademogelijkheden thuis! We kijken terug naar een zeer geslaagde middag die zeker voor herhaling vatbaar is.

Social media

Contact info

Markt 17,6191 JH, Beek

085-0150057


NL81 INGB 0006 1497 20


kvk: 57617643