MAGAZIJN LEEGVERKOOP

KORTINGEN 25 % TOT 80% OP ALLES !

ALLES MOET WEG

 

 

 

  

Neat Acoustics introduceert nieuwe Momentum SX LuidsprekerNeat MomwentumSX7 000

De nieuwe Momentum SX serie is een belangrijke stap voorwaarts in optimale geluidskwaliteit

Tijdens High-End show München 2014 heeft Bob Surgeoner, eigenaar van Neat Acoustics zijn nieuwe Momentum reeks geïntroduceerd. De nieuwe reeks heet Momentum SX en vervangt de huidige Momentum serie. Nieuw is het topmodel Momentum SX7.

Bob Surgeoner was eigenlijk nog niet van plan om de Momentum onder handen te nemen. Echter het succes van de Motive SX reeks heeft ervoor gezorgd dat we vonden dat deze technieken ook verwerkt moesten worden in de Momentum modellen. We hebben besloten de Momentum serie te verbeteren met een nieuwe cross-over en de nieuwe SXT-A1 tweeter, daarnaast had Bob ook een aantal ideeën die hij wilde doorvoeren in de nieuwe SX serie.

Natuurlijk was dit gemakkelijker gezegd dan gedaan. Veel van de componenten hebben fine-tuning nodig om de juiste balans te vinden zodat alles accuraat, open en muzikaal klinkt. Precies zoals je van een Neat gewend bent.

De denkprocessen achter de verbeteringen zijn min of meer overeenkomstig met die van de Motive SX serie: Digitale bronnen en Versterkers worden alsmaar beter en luidspreker ontwerpen moeten meegaan met deze opwaartse trend – speciaal op het gebied van hoge frequenties

De nieuwe SXT-A1 geanodiseerde aluminium tweeter die ontwikkeld is voor de Motive SX serie blijkt buitengewoon capabel om de prestaties die je verwacht van een luidspreker als de Momentum te kunnen leveren.

Een van de redenen waarom de SXT-A1 tweeter zich onderscheid met anderen is het ontwerp met flinke magneet die gemakkelijk een dynamisch geluid neerzet waarbij andere tweeters het juist moeilijk hebben. Het enige wat nodig was voor de Momentum SX3 en SX5 was het aanpassen van de tweeter en het crossover om de prestaties verder te verbeteren. 

 Het nieuwe crossover is opgebouwd met de beste componenten. Neat maakt hierbij gebruik van Mundorf M-Cap Supreme condensatoren, M-Resist weerstanden en hoofdzakelijk Mundorf air-cored spoelen.

Neat MomentumSX5De Momentum 4i, nu gewijzigd naar Momentum SX5, is optioneel verkrijgbaar met een voetplint die zorgt voor verbeterde stabiliteit, een lager zwaartegewicht en zorgt ervoor dat de bass luidspreker in de voet altijd dezelfde weerstand krijgt vanaf de grond.

Neat Momentums zijn visueel enigszins misleidend omdat ze meer drive-units bevatten dan het oog kan waarnemen. De Momentum SX3 is voorzien van een isobaric mid-bass unit die veel verder gaat in het laag dan men normaliter van deze luidspreker zou verwachten. De SX5 is voorzien van isobaric geladen sub-bass unit die is gemonteerd in de voet van de luidsprekerkast.

Alle modellen leveren het luisterplezier van een muzikaal optreden op het hoogste niveau ongeacht of je houdt van het Allegri Quartet of Rage Against the Machine.

De Momentum SX7 is in de laatste fase van ontwikkeling en zal niet eerder op de markt verschijnen dan september. De SX7 is voorzien van een dubbele isobarische bass-mid driver om excursie te verminderen en de dynamische respons te verbeteren. De SX7 is standaard geleverd met de zware voetplint.

De Momentum SX modellen zijn verkrijgbaar in de verschillende houtafwerkingen: American Natural Oak; American Walnut; Satin White and Black Oak.

De nieuwe voetplint is ook verkrijgbaar voor bestaande gebruikers van de Momentum 4i

Prijzen vanaf 3350 euro per paar. 

Social media

Contact info

Markt 17,6191 JH, Beek

085-0150057


NL81 INGB 0006 1497 20

kvk: 57617643