Kabels en Accessoires

Onmisbaar bij een goede audio- en tv installatie

 

Audioquest Chicago

Kabels

Kabels zijn niet geliefd in je huiskamer maar (helaas) nog altijd de beste verbinding tussen je apparatuur. Goede kabels kunnen ook een audio- en tv installatie beter laten klinken dan wanneer je de standaard bijgeleverde kabels gebruikt. Dat is technisch verklaarbaar en ook onze jarenlange ervaring. Wat is belangrijk bij een kabelkeuze?

Een goede kabel is gemaakt met goede materialen en stekkers. Niet alleen het geleidemateriaal (bv: koper) moet van een goede kwaliteit zijn maar ook de afscherming (bv: PTFE-teflon). 
De standaard meegeleverde kabels zijn vaak van minder goede koper gemaakt en hebben een afscherming van pvc, en dat is gewoon niet goed genoeg voor een goede audio- en tv installatie.

Waarom is een afscherming bij een kabel belangrijk?, vraagt de klant geregeld:
Dat is voor 2 zaken belangrijk; de eerste reden is dat apparatuur elektromagnetische straling afgeeft. Deze magnetische straling heeft invloed op de omgeving en dus ook op kabels. Als deze kabels niet goed afschermt zijn dan wordt je signaal verstoord en dus het geluid of beeld slechter.

shawline met naim klein

Beste voorbeeld is de coaxkabel van de tv. Sinds een paar jaar hebben sommige mensen last van blokjes in het tv-beeld. Als je een goede afgeschemde coaxkabel (extra aluminiumfolie) gebruikt is dat probleem meestal zo opgelost. Tweede voorbeeld is een stroomkabel. Zodra stroom uit de muur komt is hij niet meer afgeschermd door de muur. De magnetische straling heeft dan vrij spel en stoort er lustig op los.
Daarnaast heb je in een signaalkabel verlies van geluid of beeld kwaliteit naar mate de kabels langer zijn. Als je betere geleiders (zuivere koper of zilver) in de kabel gebruikt dan verlies je minder geluid en beeld kwalteit.

Ons advies is dan ook: Gebruik bij een audio- en tv installatie altijd goede kabels. Het loont zich zeker!

We voeren de kwaliteitsmerken AudioQuest en Chord Company. Ga naar onze collectie kabels...

 

 

 

 

netpoints klein 

Accesoires

Accessoires zijn handige hulpmiddelen om apparatuur goed en veilig te plaatsen. Ophangbeugels van tv's bijvoorbeeld moeten stevig aan de muur worden bevestigd. Ander voorbeeld zijn dempers die onder luidsprekers geplaats kunnen worden waardoor resonanties niet in de vloer terecht komen maar worden verminderd. Je hoort dan dat je muziek gedetailleerder en ruimtelijker zal klinken. Probeer het maar.

We hebben ook een collectie audio- en tv meubels staan om je audio appratuur en tv mooi in te plaatsen zonder zichtbare kabels.

Ga naar onze uitgebreide collectie accessoires...

 

 

Social media

Contact info

Markt 17,6191 JH, Beek

085-0150057


NL81 INGB 0006 1497 20

kvk: 57617643